direktori Direktori webmel Webmel

ebanner nictsed 2017

LATAR BELAKANG

Pertandingan Wacana Keselamatan ICT (NICTSeD) merupakan program anjuran CyberSecurity Malaysia dengan kerjasama Kementerian Pendidikan Malaysia dan Kementerian Sains, Teknologi dan Inovasi  Malaysia (MOSTI). Sejak penganjurannya pada tahun 2013, program ini telah berjaya mencapai matlamat melalui cara yang kreatif untuk menarik minat pelajar dan guru tentang pengetahuan keselamatan siber.

Objektif utama program ini adalah untuk menggalakkan pemikiran kreatif dan kritikal peserta tentang isu internet dan teknologi semasa yang dibincangkan pada skala global, bagaimana talian risiko dan cabaran dapat diatasi, serta mendidik guru dan pelajar ke arah menjadi pengguna internet yang pintar dan beretika.

INFO TERKINI

Pusingan Kelayakan terbuka kepada semua sekolah di bawah Kementerian Pendidikan Malaysia (KPM). Pendaftaran ini dibuka mulai 18 April hingga 17 Mei 2017.Segala maklumat berkaitan pendaftaran dan syarat pertandingan boleh dilayari melalui alamat url berikut: https://forms.cybersecurity.my/index.php/cybersafe-nictsed 

Segala pertanyaan dan kesulitan tentang perkara ini boleh diajukan terus ke alamat emel berikut: Alamat emel ini dilindungi dari Spambot. Anda perlu hidupkan JavaScript untuk melihatnya.

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedInRSS

Oleh : Webmaster
Masa Capaian : 1.8825 s.

Pilihan Warna: yellow green red
Saiz Tulisan:
A- A A+
Jenis Tulisan: